Политика за поверителност

Вариотех консулт ЕООД  –  Декларация за поверителност

Последно обновена на 24/05/2018

Ние сме загрижени за запазване на вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме вашите лични данни. Тази декларация за поверителност  ви информира как управляваме вашите лични данни, вашите права за поверителност и как законът ви защитава. Моля, прочетете внимателно тази декларация за поверителност, преди да използвате нашите услуги.

В Декларацията за поверителност:

“Услуги” означава всички продукти, услуги, съдържание,  характеристики, технологии или функции и всички свързани уебсайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.

“Платформа” означава уебсайтове, мобилни сайтове или други онлайн собственост, чрез които предлагаме нашите услуги.

“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).

“Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

  1. Кои сме ние?

Основният администратор на вашите лични данни за целите на нашите услуги е Вариотех консулт ЕООД  (наричани по-нататък “ Вариотех консулт ЕООД „, „Ние“, „Нас“ или „Нашата“ в Декларацията за поверителност). 

  1. Какви данни събираме за Вас?

2.1.1. Данни, осигурени чрез директни взаимодействия.

 Регистрация и друга информация относно профила на потребителя

Когато се регистрирате, за да използвате нашите Услуги ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • Вашето име
  • Имейл адрес
  • Мобилен телефон

2.1.2. Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги

Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството 

  • Събираме специфична информация за устройството, като операционна система, версия, уникални идентификатори. Например, името на мобилната мрежа, която използвате. Свързваме уникалните идентификатори с Вашия профил в blackseareport.com.

Информация за местоположението

  • В зависимост от разрешенията на устройството Ви, автоматично събираме и обработваме информация за действителното Ви местоположение. Ние използваме различни технологии за определяне на местоположението Ви,  включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и мобилни  точки.

Данни за потребител и данни за вписване

  • Технически подробности, включително IP адреса  на Вашето устройство, часова зона и операционна система и типа и версията на браузъра ви. 

Данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници

  • Ние събираме информация за Вашата дейност на нашия сайтове, дата и час на всяко посещение.

Бисквитки и подобни технологии

  • Използваме „бисквитки“ (“cookies”), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията Ви.„Бисквитките“ са малки текстови файлове, прехвърлени от уеб сървър на твърдия диск на Вашето устройство. Бисквитките могат да се използват за събиране на датата и часа на посещението на уебсайта, историята на сърфирането в интернет, Вашите предпочитания и потребителското Ви име. Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои „бисквитки“ или да ви предупреждава, когато уебсайтовете, които посещавате  задават или имат достъп до „бисквитки“. Моля, имайте предвид, че aко деактивирате или откажете „бисквитките“, някои части от нашите услуги / Платформа може да станат недостъпни или да не функционират правилно. За повече информация относно „бисквитките“, които използваме, моля, вижте нашата Политика относно „бисквитките“ и подобни технологии

2.1.3.  Не събираме лични данни, които: 

  • разкриват расов или етнически произход;
  • разкриват политически, религиозни или философски убеждения;
  • разкриват членство в политически партии или организации, сдружения с религиозни, философски, политически или синдикални цели;
  • се отнасят до здравето, сексуалния живот или до човешкия геном;
  1. Събираме ли информация от деца?

Нашите Услуги не са предназначени за деца под 16 години и не събираме съзнателно лични данни на  лица под 16-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице под 16 години ни е предоставило лични данни ще ги изтрием незабавно.

  1. Защо обработваме Ваша лична информация?

Ще използваме Вашата информация и лични данни само тогава, когато законодателството ни позволява. Най-често ще използваме Вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато трябва да изпълним договорът, който сме сключили или предстои да сключим с Вас.
  • Когато е нужно за защита на Ваши законни интереси да подобрим нашите услуги и да Ви осигурим безопасна и сигурна услуга.
  • Когато сме задължени да спазим законово или регулаторно задължение.

При определени обстоятелства, може да обработваме вашите лични данни въз основа на Вашето съгласие. Ако го направим, ще ви уведомим за целта и категорията на личните данни, които ще бъдат обработени в момента, в който искаме вашето съгласие. По-долу излагаме описание на начините, по които използваме вашите лични данни [и кои са правните основания, на които се позоваваме, за да го направим. Също така идентифицираме какви са нашите законни интереси]. 

4.1 За осигуряване на достъп на потребителите  и предоставяне на услуги чрез платформата.

  • Ако използвате за достъп Вашия мобилен номер или имейл адрес, ние използваме Вашето име, фамилия, мобилен номер и / или имейл адрес, за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до платформата / услуги.
  • Горепосочените регистрационни данни се използват от нас, за да предоставим нашите услуги.
  • Използваме Вашия мейл адрес и мобилен номер, за да Ви направим предложения и препоръки за нашите Услуги, които може да Ви интересуват.   

Ние обработваме горепосочената информация за точно изпълнение на договора ни с Вас и на базата на нашия законов интерес за извършване на маркетингови дейности, за да Ви предложим услуги, които може да са от ваш интерес. 

4.2.     За да подобрите своя потребителски опит в Платформата.  

  1. A) Използваме данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници, за да:
  • предлагаме отговарящо на изискванията съдържание / услуги.
  • определим колко време прекарвате в платформата, за да разберем интересите ви и да подобрим нашите услуги въз основа на тези данни. Например, може да Ви предложим съдържание, което  да посетите въз основа на съдържанието,което сте кликнали.
  • наблюдаваме и докладваме за ефективността на кампании на нашите бизнес партньори и за вътрешни  бизнес анализи.   

Б) Използваме вашите данни за местоположението за следните цели: 

  • да се състави анонимна и обобщена информация за характеристиките и поведението на потребителите на платформата / услуги, включително за целите на бизнес анализа, сегментирането и разкриването на анонимни профили.
  • да подобрим представянето на нашите  Услуги и да персонализираме съдържанието, което насочваме към Вас.

В) С помощта на информацията за вход в платформата, която предоставяте, включваща мейл адрес  и телефонен  номер, ние  отразяваме различните устройства (като настолни компютри, мобилни устройства, таблети), използвани от Вас, за достъп до  платформата / услуги. Това ни позволява да свързваме дейността Ви в платформата от различни устройства и ни помага да Ви осигурим безпроблемен потребителски опит независимо от това, какво устройство използвате за достъп.  

Ние обработваме горепосочената информация въз основа на нашия законен интерес, за да подобрим изживяването Ви в платформата и да изпълним напълно съвместния си договор. 

4.3.  За да ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.  

Използваме мобилния Ви номер, данните от  формата за достъп и уникалните идентификатори на устройствата, за да администрираме и защитим платформата / услуги (включително отстраняване на проблем, анализ на данни, тестване, предотвратяване на измами, поддръжка на системата, подкрепа, отчитане и приемане на данни).

Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

  1. Как ще Ви информираме за промени в Декларацията за поверителност?

Можем да актуализираме настоящата Декларация за поверителност от време на време. Ще публикуваме промените на  тази страница и ще Ви информираме чрез имейл или чрез платформата. Ако не сте съгласен с извършените промени, имате право да поискате изтриване на профила Ви.

  1. Вашите права  

При определени обстоятелства, имате права съгласно приложимите закони за защита на личните дани и във връзка с вашите лични данни.

Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля, изберете настройките на профила си / настройките за поверителност или се свържете с нас чрез  контактната форма:

Право да поискате  достъп до личните си данни (обикновено наричани „искане за достъп на субекта на данните“). Това ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно  обработвани.

Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това ви дава възможност  да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това  може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.

Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност  да се свържете с нас с искане за преустановяване на  обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че  използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за  да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.

Право да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за  изтриване или премахване на  личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж, по-долу), когато имате съмнение, че  е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания  или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни  (виж, раздел 10).  

Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни,  когато е основано  на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя ваше право на възражение.  

Право да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ще Ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, Вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се отнася  само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали , за да сключим договор с Вас.

Право да оттегляте вашето съгласие за обработването на личните Ви данни имате по всяко време. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание  предварително дадено Ваше съгласие.  

Обикновено не се изисква такса: Нямате задължение за плащане на  такса за достъп до личните Ви данни (или за упражняване на някое от другите Ви права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата Ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна. Може да откажем да изпълним искането Ви при тези обстоятелства.  

Срок за отговор: Ще направим всичко възможно, за  да отговорим на всяко легитимно искане в рамките на един месец от подаването му. Може да ни отнеме повече от месец, в случай че искането ви е особено сложно или сте направили няколко искания. В този случай ще ви уведомим и ще Ви държим в течение.  Освен това, имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни, както е посочено в раздел 13.  Преди да подадете жалба до Комисията за зашита на личните данни, бихме искали да се запознаем с Вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. Моля, обърнете се към нас, като използвате формата за контакт.

  1. Комуникации и маркетинг

Ще се свържем с вас чрез мейл, чрез телефон или чрез известие във връзка с нашите услуги, за да потвърдим регистрацията Ви, както и за други съобщения за във връзка с услугите ни. Тъй като е наложително да Ви предоставяме такива съобщения, може да не е предоставена възможност да откажете тяхното получаване.

Можете да поискате да спрем  да ви изпращаме маркетингова комуникация по всяко време, като кликнете върху връзката за отказване в имейла или в изпратения до Вас SMS или като промените настройките за комуникация в профила си. В случай, че имате проблем с промяната на настройките, моля свържете се с нас чрез контактната форма.

Може да получавате маркетингови съобщения от нас, в случай че:

  • сте поискали такава информация от нас;
  • използвате платформата или услуги. 
  1. С кого споделяме Вашите данни?

Може да споделяме Вашите лични данни със страните, изброени по-долу за целите, посочени по-горе в раздел 4.

Доставчици на услуги от трети страни: Използваме доставчици на услуги от трети страни за предоставянето на определени части от нашите услуги. Доставчиците на услуги може да се намират в или извън ЕИП.  

Провеждаме проверки на нашите доставчици на услуги от трети страни и изискваме от тях да спазват сигурността на вашите лични данни и да се отнасят към тях в съответствие със законовите изисквания. Не позволяваме на доставчиците на услуги от трети страни  да използват Вашите лични данни за собствени цели и единствено  им позволяваме да обработват Вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

Доставчици на анализи: С цел да подобрим Услугите си, понякога ще споделяме неподлежащатата на идентифициране информация с доставчиците на анализи, които ни помагат  да анализираме как потребителите използват платформата / услугите. Споделяме информацията си с тях в неподлежаща на идентифициране на субектите форма за наблюдение и отчитане на ефективността на предоставяните  кампании на нашите бизнес партньори и за анализ на самия бизнес. За повече подробности относно нашите рекламодатели и доставчици на анализи, моля, вижте нашата Политика за „бисквитки“ и подобни технологии.

Правоприлагащи органи, регулатори и други: Можем да разкрием вашите лични данни на правоприлагащи органи, правителствени или публични органи и други подобни на трети страни, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. Можем да разкриваме вашите лични данни, когато такова разкриване е необходимо за създаването, упражняването или защитата на правни искове, независимо дали в съдебни производства или в административна или извънсъдебна процедура. В тези случаи, не сме задължени да информираме потребителите за разкриването на техните лични данни на публичните органи.

Можем да продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи. Има вероятност  да придобием други фирми или да се слеем с тях. Ако настъпят тези промени в нашата дейност, новите собственици могат да използват личните Ви данни по същия начин, както е описан в настоящата декларация за поверителност.

Публично достъпна информация:  Когато ползвате нашите услуги Ваша лична информация не е видима за други потребители на платформата. Това може да включва Вашето име, фамилия, имейл адрес, местоположение и номер за контакт.

  1. Международни трансфери

Всеки път, когато прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП, ние гарантираме, че  се предоставя подобна степен на защита, като се гарантира прилагането на поне една от следните предпазни мерки:

Можете да получите копие за въведените гаранции, като се свържете с нас чрез формата за контакт.

  1. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период от време?

Данните, които събираме за вас, ще бъдат съхранявани и обработвани както във, така и извън ЕИП на защитени сървъри, за да се осигури възможно най-добрият потребителски опит на потребителите. Например: за бързо създаване на уебсайтове или мобилни приложения.

Ще запазим вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период на запазване на личните Ви данни, ние вземаме предвид  количеството, естеството и чувствителността на личните Ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови изисквания.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на Вашите лични данни, моля свържете се с нас чрез формата за контакт 

  1. Технически и организационни мерки за сигурност при обработката 

Цялата информация, която получаваме за Вас, се съхранява на защитени сървъри и сме изпълнили  технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на Вашите лични данни.

Моля, имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на Вашите данни, прехвърлянето на данни през интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните Ви данни да станат достъпни до неупълномощени трети страни.

  1. Линкове, насочващи към сайтове на трети страни

Платформата може да съдържат връзки към уебсайтове или приложения на трети страни. Ако кликнете върху някоя от тези връзки, имайте предвид, че всеки  има собствена политика за поверителност.  Не контролираме тези уебсайтове / приложения и не носим отговорност за техните политики. Когато напускате  платформата, Ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

  1. Контакт

За допълнителна информация или за упражняване на Вашите права, моля свържете се с нас чрез форма за контакт.

За местни въпроси, свързани със защитата на лични данни, Вашият местен надзорен орган е:

Комисия за защита на лични данни  

Адрес: София , 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2

Тел. +359 2 915 3580 Fax +359 2 915 3525

Email: kzld@cpdp.bg

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/

 
error: